Schotse Herdershonden Vereniging De Collieclub (SHV De Collieclub) is de oudste erkende rasvereniging voor de kort- en langhaar Collie in Nederland. In 2015 vierde zij haar 50-jarig jubileum. Daarvoor werd zij door de Raad van Beheer onderscheiden met een zilveren legpenning. Ondanks haar respectabele leeftijd voelt deze club zich op haar plaats in het huidige kynologische milieu, wat zich uit door met vernieuwingen mee te gaan en die toe te passen.

De Collieclub is er voor alle Collieliefhebbers, of u nu eigenaar, of handler bent, of u een show- of werkhond hebt of gewoon een huisvriend, voor ons is elke Collie belangrijk wat we graag met jullie delen.

Wij organiseren diverse activiteiten, zoals wandelingen door het hele land, interessante lezingen, leuke evenementen, maar ook de jaarlijkse Kampioenschaps Club Match (KCM).

Onze kennis, ervaring en passie voor dit ras delen we graag door middel van ons clubblad, de nieuwsbrief en de website. Het bestuur onderhoudt goede contacten met alle voor de kynologie belangrijke officiële instanties, alsmede met binnen- en buitenlandse verenigingen.

Privacywet AVG

Ook in de Collieclub en voor deze website voldoen we aan de eisen van de privacywet, de AVG. Zie hiervoor de privacyverklaring  SHV de Collieclub.