Beste leden,

Corona houd de wereld in zijn greep en alle activiteiten.

Dit geeft onzekerheid, en wij als liefhebbers hebben zorg over onze geliefde viervoeters.

De huidige corona maatregelen gelden op dit moment tot en met 6 april wij realiseren ons ook dat alles zeer onzeker is.

SHV de Collieclub organiseert zijn Clubdag en KCM voor onze leden (uit Nederland/België/Duitsland) maar ook voor alle andere liefhebbers van ons ras in binnen en buitenland.

De clubdag & KCM wordt verplaatst naar zondag 13 september, de locatie blijft dezelfde (KC Woerden), keurmeester Dhr. Smith (GB) blijft ook dezelfde.

Wanneer je hebt ingeschreven en betaald en je wilt je geld retour dan kan dit, mail ons even.

Wij willen met elkaar op zondag 13 september een mooie feestdag te beleven.

Nieuws over het Jubileum nummer van onze club, deze willen wij in april op jullie deurmat laten verschijnen.

Als er vragen en/of problemen tegen aanlopen omtrent je geliefde viervoeters mail mij gerust, voorzitter@collielcub.nl

Wij wensen jullie veel sterkte in deze moeilijke periode.

Met hartelijke groet,

Richard Lensink

Mede namens Jannie en Judith


Door Mary Langevin
Vertaald uit het Engels door vertaald door Noëlle Hoorneman en Marjoleine Roosendaal

“Het ongelooflijke verhaal van merle” is zeer de moeite waard voor iedereen die een ras heeft of fokt waarbij de kleurslag merle voorkomt, maar ook voor iedereen die belangstelling heeft voor de genetica van vachtkleuren bij honden en in feite voor iedereen die belangstelling heeft voor genetica.

Langevin is een Catahoula-fokker, een ras dat bekend staat om de vele merle-variaties die erin voorkomen. Daardoor is de schrijfster al enkele decennia bekend met de merkwaardige verschijningsvormen van merle. Ze weet een zeer lastig onderwerp heel toegankelijk te maken met haar heldere schrijfwijze, de vele grafieken en talloze fotovoorbeelden.

Haar uitleg gaat van het prille begin -waar werd gedacht dat de testen niet klopten omdat eenkleurige honden als dubbel merle testten- tot het moment waar de wetenschap nu is. Enorme stappen die werden gemaakt in een relatief korte periode.
Langevin gaat in op de 27 verschillende combinaties die mogelijk zijn en legt uit welke uiterlijke kenmerken daar bij horen, ze legt uit hoe het zit met de oor- en oogproblematiek die bij merle zou horen en verklaart dingen die tot nog toe onverklaarbaar waren, zoals witte delen op honden die niet bont zijn.
Wie denkt dat er voor dit boek eerst een cursus genetica nodig is hoeft zich geen zorgen te maken; Langevins missie was dit een toegankelijk en begrijpelijk boek te maken voor iedereen en daar is ze wonderwel in geslaagd. De kritieken van de Amerikaanse versie van dit boek waren zeer lovend, en terecht. Daarom is het heel fijn dat het nu in Nederlandse vertaling beschikbaar is.

Een absolute aanrader.

Leverbaar medio maart 2020.


55 jarig jubileum

Zondag 17 mei SHV de Collieclub

CLUBDAG en KCM

Op onlinedogshows.eu is alle informatie te vinden over de KCM en BBQ.

Tijdens onze club-dag is er o.a een dierenarts om te vertellen over de algemene verzorging van je viervoeter vanuit dierenarts ogen bekeken, een specialist over vachtverzorging is tevens aanwezig

Je kunt bij beide langs over advies en jouw vragen te stellen met jouw geliefde viervoeter.

Er zijn vele activiteiten zoals een workshop Dag van de hond

met als thema Kind/Hond ook speeltje maken, sporten etc.

Wij nodigen jullie uit op zondag 17 mei bij KC Woudenberg.

Het bestuur SHV de Collieclub.


Beste leden,

Wij wensen jullie een gezond en heerlijk 2020 met jullie viervoeters. Wat een prachtig ras hebben wij met elkaar!

SHV de Collieclub bestaat 55 jaar, reden voor een feestje!

Bij deze nodigen wij u graag uit voor Zondag 17 mei voor de club dag op deze dag zal ook de KCM 2020 worden georganiseerd bij KC Woerden.

Lezing:

In Januari en Februari worden er door de welschcorgiassociation en ASCN een tweetal interessante  lezingen gereorganiseerd.

Het belang spreekt voor zich.

Opgave via www.welshcorgiassociation.nl
Namens het bestuur en vrijwilligers van SHV de Collieclub.


Nieuwjaars wandeling 4-1-2020

Het jubileumjaar van SHV de Collieclub begon met een wandeling in het Uilenbos in Lunteren, rondom het middelpunt van Nederland.

Voor meer mooie foto’s klik hier

Een grote groep enthousiaste wandelaars had zich aangemeld voor deze dag, er liepen 38 mensen en 43 honden mee. Nadat we om 10.45 uur bij elkaar gekomen waren, werd de wandeling om 11.00 gestart. Het weer was prima, het was droog en ook de temperatuur voor een lekkere wandeling was niet verkeerd.

Na bijna twee uur door de bossen gelopen te hebben, eindigde de wandeling bij restaurant ”Uilenbos”, waar de oliebollen en de koffie of thee, geschonken door de collieclub, klaar stonden voor ons. Ook voor de honden stonden de drinkbakken al klaar!

Een bedankje aan het Uilenbos is dan ook wel op zijn plaats voor de verzorging hiervan en de mooie ruimte die zij voor ons gereserveerd hadden en hun gastvrijheid.

Tot ziens op een volgende wandeling.


Fotowedstrijd 55-jarig jubileum 2020

Ter ere van het 55-jarig jubileum in 2020 van SHV de Collieclub, organiseert de collieclub een fotowedstrijd voor de leden. Alle leden kunnen hun mooiste, leukste of gekste foto in sturen naar: 2esecretaris@collieclub.nl. De foto’s kunnen ingestuurd worden tot 31 juli 2020.

De foto’s zullen vakkundig beoordeeld worden door ‘Eslabos photography”, en zij zal de winnaar kiezen. De winnaar wint een vergroting, afgedrukt op canvas van zijn/haar ingestuurde foto, welke uitgereikt zal worden op de KCM/club dag 2020.

De winnaar krijgt persoonlijk bericht en zal na de KCM/club dag bekend gemaakt worden op de website, het collieblad en op de facebook pagina van de collieclub.

Deelnemers gaan ermee akkoord dat de ingezonden foto’s na de KCM/club dag ook gebruikt kunnen worden voor de website of het clubblad na bekendmaking van de winnaar.

Dus leden, pak uw camera en maak er wat moois van. Succes.


kampioenschapclubmatch & Clubdag 2020

17 mei 2020

Kynologen Club (buitenshow) Waardsedijk 50, 3448 HV Woerden

Het wordt een special want we vieren dan ook de 55jarig jubileum van de Collieclub.

Details volgen t.z.t.


Zondag 8 september 2019 KCM/clubdag

Was S.H.V. de Collieclub te gast bij KC Woerden voor de jaarlijkse kampioens club match/ clubdag.

Voor meer mooie foto’s klik hier

Om 10.00 uur gingen de keuringen van start, waaraan het begin 3 puppen onofficieel gekeurd werden, omdat zij de leeftijd van 4 maanden nog net niet bereikt hadden, maar op deze manier wel ervaring konden opdoen met het showen. daarna volgde de keuringen van alle ingeschreven honden, waarbij weer vele prachtige collies te zien waren. Er was een mooi aantal collies ingeschreven, 52 langharen en 10 kortharen.

Tussendoor was er een prima lunch georganiseerd in samenwerking met de mensen van KC Woerden, die de club weer fantastisch geholpen hebben om deze dag te doen slagen.

De keuringen werden afgesloten met de kampioenenparade, waar alle collies met 1 of meerdere kampioenstitels nog eens in het zonnetje werden gezet. zij lieten zich nog maar eens op een prachtige manier zien in de showring.

Er was verder de hele dag genoeg te doen voor de collies en hun eigenaren. Iedereen kon op kosten van de club zijn/haar eigen fleece speeltje maken, er waren denkspelletjes voor de honden en op een afgezet stuk veld konden beginners en geoefenden zich vermaken met agility onder deskundige begeleiding.

Conclusie: Het was weer een fijne , gezellige en geslaagde dag. We hopen iedereen volgend jaar weer

terug te zien op de KCM/ clubdag.


De heer Enne van Randen erelid SHV


Op de algemene ledenvergadering van 29 juni is de heer Enne van Randen, voor zijn verdienste voor de Collieclub, benoemd tot erelid van de SHV. Op deze manier wil het bestuur Enne nogmaals bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club van ons geliefde ras en nog steeds is hij bereid om op de achtergrond met raad bij te staan.