Algemene ledenvergadering 11-10-2020

Op 11 oktober werd er een algemene ledenvergadering georganiseerd door de leden, doordat de overgebleven bestuursleden geen tijd konden vrijmaken om deze in een weekend te plannen, wat wel de wens van een groot aantal leden was. Op deze vergadering waren dertig mensen aanwezig, het maximale aantal door de maatregelen van regering met betrekking tot de corona regels.

Het hoofddoel van deze algemene ledenvergadering was om een nieuw bestuur te kiezen, omdat het vorige bestuur om diverse redenen in zijn geheel afgetreden was. Twee leden hadden zich vooraf al beschikbaar gesteld en tijdens de vergadering bleken er nog drie leden bereid te zijn om plaats te nemen in het nieuwe bestuur. Na het tellen van de stemmen bleken alle vijf kandidaten voldoende stemmen van de leden te hebben om plaats te nemen in het nieuwe bestuur. Het nieuwe bestuur zal bestaan uit Antoinette van Kruijsbergen, Rosanna van Teijen, Andrea de Groot, Marjan van Nimwegen en Jannie Baak.

Aan het eind van de vergadering werden zoals gebruikelijk aan de winnaars van de showbekers en werkbeker van 2019 de bekers uitgereikt. De winnaar van de Neo Konia Bokaal voor beste tricolor was Henny Hartjens met I Garvey Fire Scot of Brabo Country. De werkbeker agility was voor Ton van Nimwegen met Kiss me again Zoomerangs Paradijs Perro. De bekers voor de bekers voor de kortharen werden niet uitgereikt omdat niet het minimale aantal punten behaald werd, zij krijgen de rozet toegestuurd. De winnaar van de overige bekers was niet aanwezig.

Na de uitreiking van de bekers was er nog een prijs te vergeven. Vanwege het 55-jarig jubileum was er een fotowedstrijd georganiseerd. De ingezonden foto’s werden beoordeeld door Sylvia Lammers van Eslabos photography. De winnaar van de fotowedstrijd was ook aanwezig op de vergadering zodat ook de overhandiging van de prijs kon plaats vinden. De prijs van de wedstrijd was een vergroting van de ingezonden foto’s en de winnaar was Antje Alberda met een foto van haar collie Emmy.


13 september 2020, Steenwijk,

Beste leden SHV de Collieclub,

Op zondag 13 september 2020 is aan het bestuur een Facebook bericht gezonden waaruit blijkt dat een aantal leden van de club de datum voor de ALV van maandag 5 oktober niet willen en zelf een andere datum gaan organiseren voor de ALV  op zondag 11 oktober.

Dit maakt de situatie voor het huidige bestuur onhoudbaar.

Omdat op deze manier er geen mogelijkheid meer is om de taken als bestuur op een juiste en correcte manier te kunnen vervullen, dienen de voorzitter en penningmeester dan ook per onmiddellijk ingang hun ontslag in en leggen de ALV terug bij de leden.

De ALV van maandag 5 oktober  wordt om deze reden geannuleerd.

Met vriendelijke groet,
Richard Lensink voorzitter en

Judith Pit penningmeester


Beste leden,

De nieuwe datum voor de ALV is maandag 5 oktober 2020 om 20.00 uur.

In verband met de maatregelen rondom covid-19, is vooraf opgave noodzakelijk.

Aanmelden uitsluitend per mail, uiterlijk 21 september via 1esecretaris@collieclub.nl

Je mag alleen de vergadering bezoeken als je geen klachten hebt passend bij covid-19, daarom wordt je bij binnenkomst verzocht om voorgaande te bevestigen doormiddel van  het plaatsen van je handtekening op de aanwezigheidslijst. Corona maatregelen worden gehanteerd voor en tijdens de vergadering.

Namens,
Bestuur SHV de Collieclub

Met vriendelijke groet,
Het bestuur SHV de Collieclub


Beste Leden SHV de Collieclub,

Door omstandigheden gaat de ALV op woensdag 2 september niet door. De leden worden verder geïnformeerd per mail.

Namens,
Bestuur SHV de Collieclub

Met vriendelijke groet,
Het bestuur SHV de Collieclub


Clubdag/KCM 13 september 2020 afgelast

In verband met de nog vele onzekerheden betreffende de maatregelen omtrent het corona virus heeft het bestuur besloten om de KCM dit jaar niet door te laten gaan. De nieuwe datum is zondag 30 mei 2021.

Wij denken als bestuur zijnde dat het op het moment erg lastig is om er nu een gezellige ongedwongen clubdag van te maken zoals jullie van ons zijn gewend en daarom het besluit om deze te verplaatsen. Hopelijk zijn jullie er volgend jaar allemaal weer bij!

Wanneer je hebt ingeschreven ontvang je de betaalde inschrijf kosten retour op je rekening.

De keurmeester op zondag 30 2021 is Dhr Smith (GB)


Beste leden SHV de Collieclub,

Afgelopen week hebben jullie kunnen genieten van het 55 jarig jubileumblad van onze club een extra dik nummer.

Wij wensen jullie veel leesplezier.

Bij het blad is een extra bijlage gevoegd dit i.v.m. covid-19 welke de wereld in zijn greep houd.

Door alle maatregelen vanuit de overheid en in navolging van de raad van beheer heeft het bestuur besloten de ALV 2020 te verzetten, nieuwe data is woensdag 2 september om 20.00 uur in Woudenberg.(de Camp)

De stukken worden u per post te zijner tijd, conform de statuten verzonden.

Clubdag & KCM staat gepland op zondag 13 september bij KC Woerden, wij hopen u alle te mogen begroeten.

Wij wensen jullie het allerbeste in deze tijden.

Met hartelijke groet,

Jullie voorzitter,

Richard Lensink
SHV de Collieclub


Beste leden,

Corona houd de wereld in zijn greep en alle activiteiten.

Dit geeft onzekerheid, en wij als liefhebbers hebben zorg over onze geliefde viervoeters.

De corona maatregelen zijn 21 april 2020 door de regering verlengt van 28 april tot en met 20 mei. Wij realiseren ons dat ook na 20 mei alles nog zeer onzeker blijft.

SHV de Collieclub organiseert zijn Clubdag en KCM voor onze leden (uit Nederland/België/Duitsland) maar ook voor alle andere liefhebbers van ons ras in binnen en buitenland.

De clubdag & KCM wordt verplaatst naar zondag 13 september, de locatie blijft dezelfde (KC Woerden), keurmeester Dhr. Smith (GB) blijft ook dezelfde.

Wanneer je hebt ingeschreven en betaald en je wilt je geld retour dan kan dit, mail ons even.

Wij willen met elkaar op zondag 13 september een mooie feestdag te beleven.

Nieuws over het Jubileum nummer van onze club, deze willen wij in april op jullie deurmat laten verschijnen.

Als er vragen en/of problemen tegen aanlopen omtrent je geliefde viervoeters mail mij gerust, voorzitter@collielcub.nl

Wij wensen jullie veel sterkte in deze moeilijke periode.

Met hartelijke groet,

Richard Lensink

Mede namens Jannie en Judith


Door Mary Langevin
Vertaald uit het Engels door vertaald door Noëlle Hoorneman en Marjoleine Roosendaal

“Het ongelooflijke verhaal van merle” is zeer de moeite waard voor iedereen die een ras heeft of fokt waarbij de kleurslag merle voorkomt, maar ook voor iedereen die belangstelling heeft voor de genetica van vachtkleuren bij honden en in feite voor iedereen die belangstelling heeft voor genetica.

Langevin is een Catahoula-fokker, een ras dat bekend staat om de vele merle-variaties die erin voorkomen. Daardoor is de schrijfster al enkele decennia bekend met de merkwaardige verschijningsvormen van merle. Ze weet een zeer lastig onderwerp heel toegankelijk te maken met haar heldere schrijfwijze, de vele grafieken en talloze fotovoorbeelden.

Haar uitleg gaat van het prille begin -waar werd gedacht dat de testen niet klopten omdat eenkleurige honden als dubbel merle testten- tot het moment waar de wetenschap nu is. Enorme stappen die werden gemaakt in een relatief korte periode.
Langevin gaat in op de 27 verschillende combinaties die mogelijk zijn en legt uit welke uiterlijke kenmerken daar bij horen, ze legt uit hoe het zit met de oor- en oogproblematiek die bij merle zou horen en verklaart dingen die tot nog toe onverklaarbaar waren, zoals witte delen op honden die niet bont zijn.
Wie denkt dat er voor dit boek eerst een cursus genetica nodig is hoeft zich geen zorgen te maken; Langevins missie was dit een toegankelijk en begrijpelijk boek te maken voor iedereen en daar is ze wonderwel in geslaagd. De kritieken van de Amerikaanse versie van dit boek waren zeer lovend, en terecht. Daarom is het heel fijn dat het nu in Nederlandse vertaling beschikbaar is.

Een absolute aanrader.

Leverbaar medio maart 2020.


55 jarig jubileum

Zondag 17 mei SHV de Collieclub

CLUBDAG en KCM

Op onlinedogshows.eu is alle informatie te vinden over de KCM en BBQ.

Tijdens onze club-dag is er o.a een dierenarts om te vertellen over de algemene verzorging van je viervoeter vanuit dierenarts ogen bekeken, een specialist over vachtverzorging is tevens aanwezig

Je kunt bij beide langs over advies en jouw vragen te stellen met jouw geliefde viervoeter.

Er zijn vele activiteiten zoals een workshop Dag van de hond

met als thema Kind/Hond ook speeltje maken, sporten etc.

Wij nodigen jullie uit op zondag 17 mei bij KC Woudenberg.

Het bestuur SHV de Collieclub.


Beste leden,

Wij wensen jullie een gezond en heerlijk 2020 met jullie viervoeters. Wat een prachtig ras hebben wij met elkaar!

SHV de Collieclub bestaat 55 jaar, reden voor een feestje!

Bij deze nodigen wij u graag uit voor Zondag 17 mei voor de club dag op deze dag zal ook de KCM 2020 worden georganiseerd bij KC Woerden.

Lezing:

In Januari en Februari worden er door de welschcorgiassociation en ASCN een tweetal interessante  lezingen gereorganiseerd.

Het belang spreekt voor zich.

Opgave via www.welshcorgiassociation.nl
Namens het bestuur en vrijwilligers van SHV de Collieclub.


Nieuwjaars wandeling 4-1-2020

Het jubileumjaar van SHV de Collieclub begon met een wandeling in het Uilenbos in Lunteren, rondom het middelpunt van Nederland.

Voor meer mooie foto’s klik hier

Een grote groep enthousiaste wandelaars had zich aangemeld voor deze dag, er liepen 38 mensen en 43 honden mee. Nadat we om 10.45 uur bij elkaar gekomen waren, werd de wandeling om 11.00 gestart. Het weer was prima, het was droog en ook de temperatuur voor een lekkere wandeling was niet verkeerd.

Na bijna twee uur door de bossen gelopen te hebben, eindigde de wandeling bij restaurant ”Uilenbos”, waar de oliebollen en de koffie of thee, geschonken door de collieclub, klaar stonden voor ons. Ook voor de honden stonden de drinkbakken al klaar!

Een bedankje aan het Uilenbos is dan ook wel op zijn plaats voor de verzorging hiervan en de mooie ruimte die zij voor ons gereserveerd hadden en hun gastvrijheid.

Tot ziens op een volgende wandeling.


Fotowedstrijd 55-jarig jubileum 2020

Ter ere van het 55-jarig jubileum in 2020 van SHV de Collieclub, organiseert de collieclub een fotowedstrijd voor de leden. Alle leden kunnen hun mooiste, leukste of gekste foto in sturen naar: 2esecretaris@collieclub.nl. De foto’s kunnen ingestuurd worden tot 31 juli 2020.

De foto’s zullen vakkundig beoordeeld worden door ‘Eslabos photography”, en zij zal de winnaar kiezen. De winnaar wint een vergroting, afgedrukt op canvas van zijn/haar ingestuurde foto, welke uitgereikt zal worden op de KCM/club dag 2020.

De winnaar krijgt persoonlijk bericht en zal na de KCM/club dag bekend gemaakt worden op de website, het collieblad en op de facebook pagina van de collieclub.

Deelnemers gaan ermee akkoord dat de ingezonden foto’s na de KCM/club dag ook gebruikt kunnen worden voor de website of het clubblad na bekendmaking van de winnaar.

Dus leden, pak uw camera en maak er wat moois van. Succes.


kampioenschapclubmatch & Clubdag 2020

17 mei 2020

Kynologen Club (buitenshow) Waardsedijk 50, 3448 HV Woerden

Het wordt een special want we vieren dan ook de 55jarig jubileum van de Collieclub.

Details volgen t.z.t.


Zondag 8 september 2019 KCM/clubdag

Was S.H.V. de Collieclub te gast bij KC Woerden voor de jaarlijkse kampioens club match/ clubdag.

Voor meer mooie foto’s klik hier

Om 10.00 uur gingen de keuringen van start, waaraan het begin 3 puppen onofficieel gekeurd werden, omdat zij de leeftijd van 4 maanden nog net niet bereikt hadden, maar op deze manier wel ervaring konden opdoen met het showen. daarna volgde de keuringen van alle ingeschreven honden, waarbij weer vele prachtige collies te zien waren. Er was een mooi aantal collies ingeschreven, 52 langharen en 10 kortharen.

Tussendoor was er een prima lunch georganiseerd in samenwerking met de mensen van KC Woerden, die de club weer fantastisch geholpen hebben om deze dag te doen slagen.

De keuringen werden afgesloten met de kampioenenparade, waar alle collies met 1 of meerdere kampioenstitels nog eens in het zonnetje werden gezet. zij lieten zich nog maar eens op een prachtige manier zien in de showring.

Er was verder de hele dag genoeg te doen voor de collies en hun eigenaren. Iedereen kon op kosten van de club zijn/haar eigen fleece speeltje maken, er waren denkspelletjes voor de honden en op een afgezet stuk veld konden beginners en geoefenden zich vermaken met agility onder deskundige begeleiding.

Conclusie: Het was weer een fijne , gezellige en geslaagde dag. We hopen iedereen volgend jaar weer

terug te zien op de KCM/ clubdag.


De heer Enne van Randen erelid SHV


Op de algemene ledenvergadering van 29 juni is de heer Enne van Randen, voor zijn verdienste voor de Collieclub, benoemd tot erelid van de SHV. Op deze manier wil het bestuur Enne nogmaals bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club van ons geliefde ras en nog steeds is hij bereid om op de achtergrond met raad bij te staan.