JONGE HONDEN- EN VETERANEN DAG (JHVD)

In het najaar organiseert SHV De Collieclub de Jonge honden- en veteranen dag (JHVD). In een ongedwongen sfeer kan men jaarlijks kennis maken met het showen van uw Collie(s) en wordt er een keuze gemaakt voor de leukste, mooiste en oudste hond van de show. En bij voldoende animo ook de beste nestpresenatie en junior handler.

De honden
Deze show is er voor jonge Collies vanaf 4 maanden tot en met 2 jaar. De oudere Collies zijn welkom vanaf 7 jaar. De leeftijden worden in verschillende klasses verdeeld voor de keuringen. Daarnaast wordt de leukste hond door de keurmeesters samen bepaald naar aanleiding van de presentatie van de eigenaar en de hond samen en hoe de eigenaar met de hond omgaat. De mooiste hond wordt in de ring bepaald voor honden die in hun klasse achter het bordje één geplaatst gaan worden. Deze komen samen in de ere ring en dan bepaalt de keurmeester welke van de als eerste geplaatsten in aanmerking komt voor de titel mooiste hond van de show. De oudste hond wordt bepaald aan de hand van de geboortedata van de in de catalogus ingeschreven honden.

Nestpresentatie
Een nestpresentatie is de presentatie van een door een fokker gefokt nest. Hieraan kunnen dan zo mogelijk de vader en moeder van de uit dat nest verkregen pups meedoen. De pups en de ouderdieren worden op een aantal punten beoordeeld, zoals bijvoorbeeld de overeenkomsten met de ouderdieren en de verschillen met de ouderdieren. Hiervan wordt een kort verslag gemaakt door de beide keurmeesters samen. De pups die deelnemen aan de nestpresentatie dienen ook ingeschreven te zijn in een van de klassen van deze dag. Voor de vader- en moederhond geldt deze verplichting niet, de ouderdieren mogen gewoon mee deze dag, er dient alleen wel een opgaveformulier voor hen te worden ingevuld met de afstamming en de geboortedatum van het nest, zodat we kunnen controleren of alle pups aanwezig zijn of een aantal van de pups. Er hoeft dus niet een compleet nest aanwezig te zijn, maar wel een groot deel van de pups.

Junior handling
Na het showen van de honden nemen we ook de junior handling af. Een handler is iemand die de hond traint en in dit geval dus de hond showt bij een show. Ook zij worden beoordeeld door keurmeesters van die dag. Je kunt inschrijven in drie klassen
– klasse A voor de leeftijdscategorie tot en met 11 jaar
– klasse B voor de leeftijdscategorie 12 tot en met 17 jaar
– klasse C voor junior handlers die op officiële shows wedstrijden junior handler lopen met een Schotse Herdershond korthaar of langhaar ( Nederlandse CAC-CACIB shows). Hiervoor moet je dan wel een bewijs meesturen of een referentie opgeven.

Inschrijven
U kunt zich pas inschrijven als er bij het ‘laatste nieuws’ of in de ‘nieuwsbrief’ een oproep heeft gestaan. Voor deelname opent u onderstaand formulier, bewaar deze op uw eigen computer. Vul vervolgens het geheel in en geef de pdf uw naam en stuur dit op naar secretariaat@collieclub.nl.

Bent u enthousiast dan zien wij zien u graag bij de volgende JHV-dag.

 

[/vc_column_text]

[/vc_column]

[/vc_column_text]

[/vc_column]